Snømåkerens dagbok.

8. desember.
Det begynte å snø. Det er årets første snø, og min hustru og jeg tok oss et glas konjakk og satte oss ved vinduet og så på de hvite flakene som dalte fra himmelen. Det så ut som et maleri. Det er så romantisk at vi følte oss som nyforelska igjen. Jeg simpelthen ELSKET snø.
9. desember.
Vi våknet til et nydelig teppe av krystallklar hvit snø! Det dekket hele landskapet! For et vakkert syn! Kan det være et vakre sted i verden? Å flytte hit var den beste ideen jeg noen gang hadde hatt! Jeg måket snø for første gang på mange år, og følte meg som en guttunge igjen! Jeg måket hele oppgangen til huset, men i kveld kom snøplogen og dekket det hele til igjen. Så måtte jeg måke det opp igjen! For en morsom opplevelse!
12. desember.
Mildværet har smeltet all snøen. Det var skuffelse dersom vi ikke får snø i julen, men naboen sier at vi kommer til å få så mye snø at jeg ikke vil tåle synet av den før vinteren er omme. Det tror jeg ikke er mulig! Naboen er en hyggelig fyr og jeg er glad for å ha han som nærmeste nabo!
14. desember.
Snø, elskede snø! Det falt 30 cm i natt! Temperaturen falt til -20 c, kulden får alt til å sprake og glitre! Vinden tok nesten pusten fra meg, men jeg varmet meg veldig ved å måke oppgangen igjen. Dette er livet! Snøplogen kom igjen i kveld og dekket til oppgangen. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så mye snømåking, men jeg får i alle fall litt trimm. Skulle bare ønske at denne hosten gikk over.
15. desember.
Det er meldt ca. 60 cm snø. Jeg solgte Merchen og kjøpte meg en firehjulsdreven sak. Kjøpte også vinterdekk til konas bil og to ekstra snøbrett. Averterte fryseren. Kona ville ha peis i stua i tilfelle strømmen går. Det tror jeg er bare tull. Vi er ikke i Sibir , heller.
16. desember.
Storm i morgen. Falt og slo meg da jeg var ute og strødde salt. Det verket som faen. Kona lo, men jeg syns det var dårlig gjort.
17. desember.
Fremdeles langt under null. Veiene var stengt på grunn av is og snø. Strømmen var borte i fem timer. Jeg måtte tulle meg inn i tepper for å holde meg varm. Ingenting å gjøre annet enn å stirre på kjerringa og prøve å irritere henne. Jeg burde vel ha ordnet med peis, men det innrømmer jeg ikke for henne! Gud som jeg HATER når hun får rett! Jeg kan nesten ikke tro at jeg sitter her og fryser i hjel i min egen stue!
20. desember.
Strømmen er tilbake, men det kom nye 40 cm. av den jævla stoffet i natt. Mer måking. Tok hele jævla dagen. Jævla snøplogen kom forbi to ganger. Prøvde å få nabogutten til å måke, men han sa han ikke hadde tid for de skulle spille ishockey. Guttungen ljuger! Ringte for å kjøpe snøfres, men de var utsolgt. De fikk ny forsyning i mars. de ljuger. Naboen sier jeg må måke ellers vil kommunen sende regning fordi jeg ikke holder oppgangen åpen. Han ljuger!
22. desember.
Naboen hadde rett med tanke på den hvite julen. Det kom nye 20 cm. av dritten i dag, og det er så jævla kalt at det neppe vil smelte før i august. Det tok meg 45 minutter å kle på meg for å gå ut å måke, og da måtte jeg pisse. Før jeg fikk av meg alt, hadde jeg pissa, og da jeg så hadde fått på meg igjen var jeg for sliten for å måke. Prøvde å leie naboen til å måke resten av vinteren for han har plog på traktoren, men han sa han hadde det for travelt. Jeg tror den jævelen ljuger.
23. desember.
Bare 10 cm. snø i dag. Så ble det mildere også, det ligger på 0 c. Kona ville ha meg til å pynte husfasaden med lys i dag. Hun er faen ikke klok! Hun sier hun spurte for en måned siden, men jeg tror hun ljuger.
24. desember.
60 cm. med snø. Snøen var pakket så har av snøplogen at jeg brakk snøbrettet. Trodde jeg skulle få hjertefeil. Hvis jeg får tak i den forbanna fyren som kjører den plogen skal jeg dra han gjennom snøen etter balla, og slå han i hjæl med det brukkne brettet Jeg vet han gjemmer seg bak hjørnet og venter til jeg er ferdig med måkinga før han kommer med den jævla plogen i 90 km/t og dekker til alt jeg har måket opp! I kveld ville kjerringa at jeg skulle synge julesanger sammen med henne og åpne pakker, men jeg hadde ikke tid for jeg satt klar å ventet på den forbanna plogen.
25. desember.
God forbanna helvetes jul! Gud som jeg HATER denne forbanna jævla snøen! I dag kom han som kjører snøplogen og spurte om pengene til ei innsamling av noe dritt. Jeg pelma den brukkne snøskuffa i hue på,n. Kjerringhelvete sier jeg har dårlig holdning. Jeg synes hu er en idiot. Hvis jeg må se «Tante Pose» en jævla gang til kommer jeg til å stappe henne i mikro-ovnen.
26. desember.
Fremdeles innesnødd. Hvorfor i helvete flyttet jeg hit??? Det var HENNES ide! Hun begynner virkelig å gå meg på nervene!
27. desember.
Temperaturen falt ned på – 30 c og rørene er frosset. Rørleggeren kommer etter 14. timer. Men venting og skulle ka 3500 kroner for arbeidet.
28. desember.
Det ble varmere, omkring – 20 c. Fortsatt innesnødd. RÆVHØLET driver meg til vannvidd!
29. desember.
30 cm. snø til. Naboen sier jeg må måke taket ellers bryter det sammen. Det er det dummeste jeg har hørt. Tror han jeg er idiot????
30. desember.
Taket brøt sammen. Jeg slo snøplog-føreren og han saksøkte meg for en million. Ikke bare for at jeg slo han, men også for at jeg prøvde å stappe snøbrettet opp i ræva på`n. Kjærringhetvete har dratt hjem til mora si. Det er meldt 30 cm. snø.
31. desember.
Jeg satte fyr på huset. Ikke mer måking!
8. januar.
Det føles så godt. Jeg elsker de små hvite pillene de gir meg. Jeg lurer på hvorfor jeg er bundet fast til sengen..

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Vitser. Bokmerk permalenken.